Bon 2012 des de Sydney!

Bon 2012 des de Sydney!

gener 1, 2012  |  Austràlia, Couchsurfing, Festa  |  , ,

Un dels propòsits de cap any del 2011, que vam celebrar a Taipei, va ser celebrar el següent cap d’any a Sydney fent una parada per Austràlia en el nostre camí de tornada cap a casa…

Després de la Fraser Island vam agafar un bus (només 5 hores!) fins a Brisbane. Aquí en Ben ens va acollir i ens va portar a una festa “post nadal” amb els seus amics. Vam tenir molta afinitat amb en Ben i ens va explicar el seu viatge de 10 mesos pel món. L’endemà 15 hores de tren fins a Sydney. Per cert, el Pulpito va fer un amic a casa del Ben!

Doncs aquí estem! Després de moure’ns amunt i avall i de tanta platja, ja teníem ganes de trepitjar una mica d’asfalt. Hem passat uns dies en una de les ciutats més emblemàtiques i cosmopolites de món: Sydney.

Tot i que l’Albert ja hi havia estat el 2005, la ciutat no ens ha decepcionat. A primer cop d’ull ens ha recordat molt a Londres, però amb més bon temps i enlloc d’indis, xinesos. L’herència arquitectònica anglesa barrejada amb els edificis moderns li dóna un caràcter especial.

Sense oblidar que és una ciutat, l’estil de vida és accelerat i fins i tot els mateixos australians es queixen d’aquest ritme frenètic que pateix la metròpolis en comparació amb altres zones del país. A més a més, la gran quantitat de turistes que vénen cada any encara la fan més bulliciosa.

Després de donar unes quantes voltes per la ciutat, que és molt fàcil i agradable de caminar, ens ha cridat l’atenció el gran nombre de parcs i espais públics que hi ha. És un plaer poder estirar-te en un parc a descansar enmig de tots els edificis.

El monorail (pels turistes sobretot)
Taiwan @ Sydney!
Niu rou mien! (Noodles amb vedella com a Taiwan! :))
Spain @ Sydney!
Austurias @ Sydney!
Podeu veure al venedor?
Family picnic
Tornant als llocs visitats al 2005
Quin luxe :)
Ratpenats fent la migdiada al Botanic Garden
Taxi! Taxi!
Una festa plena de nois
Woolloomooloo, la zona pija
Pijos australians
La Barceloneta de Sydney
Street "rArt"
Escultura que fa por
Visitant un pub
Mercadillo de dissabte
L'home dels nassos
Antigues fàbriques a la zona The Rocks
Oh que maco!
Luna Park
Pulpito @ Luna Park (Sydney, Austràlia)
Fota-li fort
Biblioteca de New South Wales
Ferry, com qui agafa un bus
Parc infantil al Darling Harbour
Superman en potència
És estiu i fa calor

Les icones de Sydney: l’Opera House i el Pont de la badia

A part, el què defineix el perfil de la ciutat i que surt a totes les postals, són l’Òpera i el Pont de la badia de Sydney. Realment ben siutats i de cara al mar, són un gran entreteniment pels turistes que s’hi poden estar hores fent fotos durant toooot el dia. Aquí teniu una selecció de les nostres millors fotos :)

L’Opera House

Des d'un ferry
Pulpito @ Sydney Opera House (Sydney, Austràlia)
Ens vam trobar els taiwanesos del tour a l'Urulu... quin país més petit!
"Sant" Albert
Imatge ideal per un puzzle :)
Solano
Nuvolet
17:00
19:00
21:00

El Pont de la Badia

Pulpito @ Sydney Bay Bridge (Sydney, Austràlia)
Mini persones al pont
Fent el ruc
De l'altra banda (podeu veure l'Opera?)

Les platges

Un altre atractiu de Sydeny és la seva costa i les nombres platges per passar-hi el dia, sobretot durant les vacances de Nadal que coincideixen amb el seu estiu. S’hi pot arribar amb transport públic, autobús o ferry, i són un lloc ideal per probar una “especialitat” culinària local:els fish&chips.

Nosaltres vam arribar a la platja de Coogee però vam deixar el bany per més tard. Hi ha un camí de ronda que ressegueix la costa i per on es pot accedir a les diferents platges, molt semblant a la Costa Brava però amb dimensions australianes (més gran). I després d’una passejada de quasi dues hores vam arribar a la famosa platja de Bondi, tan famosa com la quantitat de gent que hi havia.

Austràlia també “gaudeix” d’una gran varietat de fauna i d’animals més perillosos del planeta, i les seves platges no se’n salven. Per això hi ha moltes advertències a l’hora de banyar-se i molts vigilants. A part del gran onatge, cal anar amb compte amb les meduses i els taurons.

Per acabar el dia, ens vam acostar amb el ferry a Manly, una barriada de Sydney on sembla que viuen molt tranquils de cara al mar.

Coogee
Mini surfers lluitant al mar
Si, a Austràlia hi ha surfers
Ben posadets
La mar estava una mica mogudeta
Bondi Beach
Bondi Beach
Manly, per re-omplir l'ampolla d'aigua
Fish & chips
mmm... yummy!
Manly Beach
Els novatos aprenen surf a Manly

Passejant per les platges, ens vam trobar amb una feina ben curiosa:

Cap d’any

Un dels esdeveniments més emblemàtics de Sydeney és el cap d’any i els focs artificals des del port. Gent de tot el món ve a Sydney per veure l’espectacle. Nosaltres també :)

Sembla que això dels focs s’hagi convertit en tradició i competició amb altres ciutats del món, com els focs de Taipei al 101! En una nit, o més ben dit, en 20 minuts, es cremen 7000 kilos d’explosius que costen als australians uns 6 milions d’euros.

Circular Quay a la 1 del migdia

Com que són uns focs espectaculars i per a molta gent potser l’única vegada que els podran veure en directe, tothom busca el millor lloc per no perdre’s cap petard. Tanta és la falera pels focs que la gent feia cua, o acampava hores abans de mitjanit. Nosaltres vam teure el cap a mig matí i en poques hores ja van tancar l’accés al recinte, just al voltant de l’Òpera i 11 hores abans del show! També hi havia taiwanesos, com per tot Sydney.

Llocs on anar a veure els focs
Totes les instruccions al hostel
Entrada controlada a Circular Quay
La 1 del migdia ... 11 hores abans dels focs
Impresionant
Taiwanesos preparats per fer fotos
Modelet per a la nit... una mica massa d'hora

Couchsurfing

Ens agraden els focs, però tampoc tant. Teníem ganes de passar la revetlla amb més gent i a falta dels amics o la família, vam decidir unir-nos a altres viatgers i membres del Couchsurfing que corrien per Sydney.

A mitja tarda vam quedar amb aquest grup i vam començar a fer coneixença tot prenent les primeres cerveses. La tarda, i la nit, van ser llargues, així que tothom va tenir temps d’anar a fer un beure i ens vam reunir tots plegats en un parc per veure els focs, un lloc més tranquil, apartat de la gentada del centre i amb prou bona visibilitat dels focs.

I res millor per celebrar l’entrada d’any amb bona compayia, 12 grans de raïm i uns focs, val a dir, espectaculars!

Birres per conèixer a la gent
Seguretat d'accés al parc. No es pot passar alcohol o ampolles de vidre
El parc on vam veure els focs (a les 19:30)
R U GOING TO HEAVEN? HOW? TRUST CHRIST ... quina por
Ue!
L'alcohol comença a fer els seus efectes
Raïm que no falti
Final de festa

Els focs de Sydney

Aquí teniu un vídeo i una selecció (de fotògrafs professionals) dels focs de Sydeny i de les altres ciutats per on hem passat durant aquest viatge o durant l’estada a Taipei.

Esperem que tothom hagi tingut una molt bona entrada d’any, allà on fos, i ara sí… ens veiem aquest any!

Bon any 2012
Hong Kong
Taipei 101
Taipei 101
Tokyo
Beijing
Kuala Lumpur
Singapore

4 Comments


 1. ¡Feliz año nuevo! Happy 2012!!!
  I didn’t go to see the fireworks of Taipei 101!!! I saw fireworks all over the world from TV!!! Then I went to bed very quickly!!! hahaha!!! What a great idea!!! Happy New Year!!! Te echo de menos! :D

 2. M’agrada Austràlia!!! quins focs més makos!! he vist que el Pulpito ha trobat parella :)

 3. Es veu que als australians se’ls encomana la grandiositat del territori i ho traslladen als altres aspectes de la vida: parcs, edificis, focs…En els temps actuals el més exagerat és cremar 6.000.000 € en 20′!!! Un reportatge molt interessant.
  BON ANY 2012 A QUALSEVOL PART DEL PLANETA!

 4. Buenas pareja!…Urte berri on, como dicen por alla…y sa-wat-di pi mai! como dicen por aqui…os suena…Tailandia…estuve una semana en Australia, Navidades, y “patras”…ya te contare…
  que tal el 2012?…pues eso que tengais un buen viaje y disfrutad y…SALUD…parezco a mi amatxu, pero que razon tienen…
  Un abrazo enorme para los dos que por ahi anda…
  Josu.
  Pd.Muy txulax las fotox…