Vida sorrenca a Airlie Beach i la Fraser Island

Vida sorrenca a Airlie Beach i la Fraser Island

Tot i no canviar de país hem canviat radicalment de zona. Vam agafar un avió fins a Cairns. La idea original era passar un dies allà però per arribar a temps a Sydney hem hagut d’enllaçar amb un autobus de quasi 12 hores fins arribar a Arilie Beach.

Airlie Beach

Airlie Beach està força al nord de la província de Queensland, a la costa est d’Austràlia. És un poblet de ~5000 habitants (entre 15.000-20.000 amb els voltants) per on hi passen entre 700.000 -1.000.000 de turistes l’any. Què porta tanta gent cap aquí? … una de les platges més “perfectes” del món i les Withsundays Islands en general.

Una de les curiositats és que tot i dir-se “beach” (platja) no és recomenable banyar-se ja que hi ha tot de meduses molt petites però molt perilloses. Ara comença l’època forta de meduses i els científics no tenen massa idea d’on vénen ni com atacar-les. Per això cal anar al “lagoon” a banyar-se amb seguretat, una platgeta artificial al costat de la de veritat.

Explicació de les meduses assassines. Cal posar-se el traje aquest.
Explicació de les meduses assassines
El Lagoon per banyar-se amb calma
Arbre de Nadal :)
La carniceria

L’endemà d’arribar ens vam apuntar al tour més barat on encara hi havia plaça per visitar les illes Whitsundays i la famosa platja Whitehaven. Va ser tota una experiència anar amb un catamarà a quasi 30 km/h (16 knots) només impulsats pel vent. La platja Whitehaven és realment especial i atrau fins i tot als teletubbies!

A tota vela
El catamarà Camira
Tota la gama de blaus i verds
X-Man
Turístes
Pulpito @ Whitehaven Beach (Austràlia)
Família pija
Teletubbie vergonyós
Teletubbies a la platja! :)
La volta que vam fer

No crec que tinguèssim un record tan especial d’Airlie Beach si no fos pel Joe. El Joe el vam contactar amb molta antelació (ens pensàvem que seria més complicat trobar allotjament) via Couchsurfing i va acceptar la nostra petició. La primera tarda ja ens va portar a descobrir una cascada pròxima. A la nit va venir la part especial, ja que el Joe viu en un barco aparcat a un centenar de metres mar endins. L’últim dia ens va portar a navegar unes hores i nosaltres li vam fer una truita de patates i una mica de pa amb tomàquet a canvi. A les nits vam acabar sopant amb amics seus que porten molts anys al poble i són la directora del diari local o l’amo d’algun restaurant. Moltes gràcies al Joe per tot el temps que ens va dedicar!

El lloc on vam dormir
Lliçó ràpida per portar el barco
Truita que l'Anna va preparar pel Joe
Amics del Joe al "sailing club"
La furgoneta del Joe (una mica atrotinada)
Jump!

Fraser Island

Amb un bus nocturn ens vam plantar a Hervey Bay i vam unir-nos a un tour (és l’últim! comencem a estar-ne cansats) per anar a conduir 4×4 a la Fraser Island. Aquesta illa és peculiar per ser l’illa de sorra més llarga del món amb uns 120 km de llarg i 22 d’amplada.

Per visitar-la s’ha d’anar ben equipat amb un cotxe 4×4 i unes quantes lliçons de fauna local (en aquesta zona habiten els dingos, gossos salvatges, serps, aranyes de tota mena i taurons també). Després d’explicar-nos com funcionen els cotxes ens vam endinsar a descobrir l’illa, bàsicament la platja on es pot conduir i els llacs interiors amb sorra blanca i aigua cristalina.

Aquesta vegada el guia que ens ha tocat (en Syd de Fraser Roving) no era tan bo com l’anterior, i tot el tour ha resultat una mica desastrós. NO recomanem fer el tour amb ells, però potser amb un altre guía i millor climatologia la cosa pot canviar. Tot i la pluja del primer dia i la marea massa alta del segon, el tercer dia hem pogut disfrutar dels llacs i els camins de sorra.

I amb tot això hem tingut el Nadal pel mig. Viatjant i sobretot estant en època d’estiu hem perdut completament la noció de les festes nadalenques. Ja comencem a estar una mica habituats a això de passar el Nadal fora de casa però per a molts dels que ens acompanyaven, tot europeus, era la primera vegada. No vam tenir cap àpat especial ni regals ni tampoc vam veure el pare Noel, però els integrans del tour ens vam avenir molt bé i vam acabar tots de festa en una disco “tenda” improvisada per uns australians bojos a la platja.

De compres, per a 30 persones i 3 dies
Ambient nadalenc
Dins el cotxe, una mica apretats
Conduint per la platja
Passant pel "creek"
Eli Creek
Un dingo
Maheno Shipwreck
Maheno Shipwreck. Amb la perspectiva sembla petit i tot
Maheno Shipwreck
DSC_0092
Maheno Shipwreck
Campament del primer dia
Fent amics
"Pie", empandilla australiana
Goana que ens va visitiar durant l'esmorzar
Després d'esmorzar anem a caminar
Perduts al desert?
Habitant del desert
Dos punts negres en un mar de sorra
Carrera cap amunt
Vam fer una cursa amunt i avall... cansa molt!
Fauna local (i internacional)
Campament del segon dia
Disco Tonite!
Adorant a la "tenda" discoteca
Disco "tenda" a la platja
Fent classes de com fer un pilar
Els vam ensenyar a fer pilars (però l'alcohol no ajuda)
Piràmide humana (va caure pocs segons després)
Llac Wabby
Llac Wabby
Llac Wabby amb tots els seus colors
Llac Mc Kenzie (una mica Illa Fantasia)
Llac Mc Kenzie
Llac Birrabeen
Llac Birrabeen
Llac Birrabeen

3 Comments


  1. Bon Nadal australià!!! És més maco del que m’imaginava aquest continent austal, els colors turqueses són com els d’una postal que t’havia regalat Anna.

    Moooolts petonets nadalencs i records al Joe!

    mama

  2. Quina bona vida!!… nosaltres també volem!! … lo millor, el lago birrabeen o birrabeer????

  3. Us queda algun vehicle de terra, mar o aire per provar?
    Us vàreu escapar d’una de bona en marxar de Airlie Beach abans que hi arribés el cicló Yasi!!!