Ubud vol dir medicina

Ubud vol dir medicina

desembre 11, 2011  |  Indonèsia  |  , ,

“Ubad” en Balinès antic vol dir medicina, i va originar el nom de la ciutat d’Ubud. Aquí molta gent ve a fer spa, teràpies diverses, ioga o simplement a retirar-se uns dies de la civilització. El nostre pressupost no dóna per cap dels tractaments així que ens hem dedicat a passejar per la ciutat, els camps d’arròs del voltant i a disfrutar de les cerimònies per la lluna plena (nit del 10 al 11 de desembre)

Ubud

A l’arribar a Ubud es detecta molt ràpid l’efecte “EPL” (Eat, Pray, Love) i es pot veure, sobretot a dones, en busca d’algun remei per alguna crisi recent. També hi ha el turista “hippie” amb pasta que es passa 15 dies fent ioga envoltat de camps d’arròs.

La ciutat és agradable encara que sobrecarregada d’oferta pels turistes. El més interessant és que tots els allotjaments estan en cases tradicionals i per pocs diners pots difrutar d’un entorn molt familiar. Hi ha un parell de temples (petits) a visitar i molts taxistes oferint els seus serveis.

Interior d'un guesthouse
Entrada del nostre guesthouse
El temple és gratis, però hi ha moltes zones tancades
La dura vida del turista
Starbucks, feia dies que no en veiem. Gong de gamelan
Pulpito @ Ubud (Indonèsia). El podeu veure?
Com cal vestir pels temples i cerimònies
En un warung de carretera menjant bakso (sopa amb noodles i boles de carn)
"patates" Shinchan!

Sigui a peu o llogant una moto es pot anar a rondar pels voltants i veure camps d’arròs. Nosaltres ens hem arribat fins a Sidemen. L’excursió per les carreteres secundàries de Bali és interessant i les terrasses d’arròs prou mones.

Saltant d'alegria
Sortint del cole (modats perquè és lluna plena)
Allotjaments amb vistes
Palmeres + camps d'arròs
Transport de galls

Així conduim per Sidemen :)

Ubud és el centre cultural de Bali. Hi ha balls tradicionals (pels turistes) cada nit. Però és més interessant la cultura local real. La nostra visita va coincidir amb la lluna plena (la nit del Madrid-Barça) i per aquest motiu hi havia un munt d’actes. Ens vam animar a seguir una caravana de gent fins a la platja i ens vam “unir” a la cerimònia. Ens van explicar que no tenen “déus” sinó que preguen als esperits

Caravana cap a la plajta
"Peregrins" apretats
Els que fabriquen això han de ser molt rics a Bali
Teatre + música gamelan
Aquests van beneir l'aigua
Gorres amb estil
Beneint al personal

Aquí també hem pogut escoltar molta música feta amb el “gamelan”. Un petit video del YouTube i així us en podeu fer una idea.

Kuta

Per agafar un avió demà hem passat l’última nit a Kuta, que és com Lloret de Mar pels anglesos o com S’Arenal (a Mallorca) pels alemanys … però pels australians que vénen aquí a fer una mica de surf i a beure molta birra.

La zona es va fer tristament famosa al 2002 i al 2005 amb els atemptats terroristes “a Bali” que segur que recordeu. De fet Indonèsia té una de les millors policies antiterroristes del món (coneguts com Detachment 88) que es crear després dels atemptats del 2002.

Amb això tanquem el capítol de Bali i Indonèsia. A Bali, per disfrutar de tot el que ofereix l’illa, cal venir amb un presupost elevat (més elevat que el nostre :)) i potser per venir en plan backpacker no permet disfrutar de la millor experiència/preu.

Ara canviem de continent i cultura. Anem cap a Darwin, al nord oest d’Austràlia! :)


1 Comment


  1. Aquesta baixada amb moto ens recorda una altra baixada que vau fer al Japó, si bé era amb esquís.

    La coincidència de la invocació dels esperits en la nit de lluna plena, ens sembla que és un motiu afegit per la important victòria del Barça al camp del Madrid.