Traint l'esperit ManMan: 4 països en 5 dies

Traint l’esperit ManMan: 4 països en 5 dies

Hem agafat la directa per uns dies ja que portem una mica de retard acumulat sobre la ruta prevista. Per intentar reajustar-nos una mica hem hagut de passar de Cambodja a Indonèsia en 5 dies, i pel camí hem fet paradetes a Kuala Lumpur i Singapur.

La primera part de la gimcana era tornar al nord de Cambodja. Sortint de Kep a les 7:30 del matí, un parell de busos i unes 14 hores després (amb pana de l’autobús inclosa) vam arribar a Siem Reap. Pel camí vam parar una hora a Phnom Penh a recollir el meu carnet de conduir internacional que mon pare havia enviat per missatgeria. Va ser el meu regal per Sant Albert (el passat 15 de Novembre).

A Siem Reap vam retrobar al Martin i la Nadine (amb qui havíem compartit una setmana al nord de Laos). La gran sorpresa va ser trobar-nos amb l‘Ivan i la Núria que havien estat amb l’Anna a l’Índia. Ells també han estat viatjant per la regió i ens havien estat seguint pel blog. Unes cerveces per celebrar-ho :)

L’endemà, avió d’AirAsia des de Siem Reap a Kuala Lumpur (capital de Malàsia). És el primer avió que agafem des de que vam començar el viatge i es va fer una mica estrany. La idea original era arribar a Kuala Lumpur per terra (via Bangkok i tot el golf de Tailàndia) però per tenir més temps a Indonèsia i per evitar el merder al voltant de Bangkok amb les inundacions, vam tirar pel dret amb un avió.

Kuala Lumpur

A l’arribar a Kuala Lumpur queda clar que hem arribat a un país musulmà. Al començar a explorar la ciutat impressiona la barreja de musulmans, indis, xinesos i indonesis. De fet, segons ens van explicar, no existeix “com a tal” la llengua o la cultura malaia i els que s’autodenominen malais són de fet descendents d’indonesis ja que els aborígens originals de la regió van desaparèixer… un bon merder. El govern hi posa cullerada amb una campanya que es diu “1 Malaysia” per intentar cohesionar el país, però a la vegada els formularis oficials sempre demanen si ets xinès, indi o indonesi.

També ens hem retrobat amb el que representa una gran ciutat i tots els elements occidentals com el McDonalds o el Nadal (amb tanta calor ni hi pensàvem amb el Nadal). El clima també ha variat i hem entrat a la zona de pluges, que acostumen a ser pluges fortes d’una o dues hores a la tarda quan han crescut els núvols amb la calor del matí.

El diumenge el vam passar amb l’Emilia, una amiga d’un company de feina a ADB. Ella està al càrrec d’un seguit de negocis relacionats amb l’art del batik i també porta el cafè que hi ha dins el museu textil a Kuala Lumpur.

One Malaysia (campanya del govern)
Barreja de Malàsia: xinesos, indis i indonesis
Temple xinès
Temple hindú
Esglesia catòlica
Mesquita
Visitant una mesquita
Ens retrobem amb McDonalds, no n'haviem vist des de feia molts dies
La vaca no sembla contenta
Anunci de Teh Tarik (beguda nacional). Jocs de paraules diversos
Bocata de gelat
Amb la barreja que tenen, la "identitat" malaia no queda massa clara
El mateix artista corria per La Reunión (departament de França a l'Àfrica)
Amic del pulpito
KL shopping paradise. Nadal en un pais musulmà?
Pulpito @ Petronas Towers (KL, Malaysia)
Dins les Petrones (KLCC), podria ser també el Taipei 101
Kebab amb la senyera!
Apart de calçotets i mitjons al mercat també venen mocadors pel cap
S'acosta la tempesta de la tarda
Amb l'Emilia al cafè del museu del tèxtil
Museu del tèxtil i mostra batik
Batik
Luna Bar (planta 33)
Luna Bar @ KL

I després de fer una cervesa al pis 33 d’un hotel, i sopar en un lloc més barat, vam agafar un tren nocturn cap a Singapur. No vam poder dormir ja que tenien l’aire acondicionat a tope i ens estàvem gelant!

Singapur

Jo ja havia estat a Singapur força vegades per feina però és la primera visita per part de l’Anna. El cert és que després d’una temporada per països menys desenvolupats és una mica de xoc arribar al metro on tothom va amb l’ipod i amb cara sèria.

La definició que més m’agrada de Singapur és la de William Gibson: “Disneylàndia amb pena de mort”.  És un país organitzat per tenir una reputació perfecte de cara a l’exterior i on tot gira al voltant dels diners i negocis. A la vegada, sobretot un cop visitat diversos cops, es revela com un país molt pla i amb poc caràcter. Cal anar a Little India o a l’Arab Street per trobar petites botigues i restaurants de barri. Aquí també hi ha una barreja de xinesos (70% i qui ho controla tot), indonesis, indis/pakistanesos (que treballen en la construcció) i occidentals amb bona feina.

Tot sovint a Singapur tens la sensació de poder estar a qualsevol lloc del món (o no saber on ets) amb tant centre comercial, gratacels i hotels de luxe.

Per sort vam poder disfrutar de Singapur al retrobar-nos amb amics d’ADB (Vincent i Selinna), l’Evan del curs de xinès de l’Anna i el Jean-Abel que ens ha acollit a casa seva a través del CouchSurfing.

El país dels ipods
L'edifici on dormim
Raffles Hotel, un clàssic de Singapur
Levitació al Raffles Hotel
A comprar! Comprar! Comprar!
Sembla que algún català corria per aquí fa temps
Amb el Vincent d'ADB
Vista des del bar del Swissotel
Front marítim
Marina Bay
Man man!
Nadal a Singapore
Sostre del teatre a l'Esplanade
On sóc?
Clarke Quay
On dormim (de nit)
Escola de disseny prop d'on hem dormit
Anglès, xinès, indonesi, indi ... molt normal a Singapur
Dunlop Street @ Little India
Selinna
Little India
Jean Abel i Evan al Arab Street

I demà volem cap a Indonèsia per acabar de fer els 4 països (Cambodja, Malàsia, Singapur, Indonèsia) en 5 dies.


5 Comments


  1. Hey! Ara ja m’he enganxat a aixo del blog (ja tocava, uh? despres de tant de temps… vergonya m’hauria de fer!!!) pero es que nois… d’enveja en feu, i MOLTA!! Gaudiu Indonesia, d’Asia en general, de la humitat… mmmmm… aquella humitat I aquella calor que tant enyoro jo…. Agh! Arriba l’hivern a Londres i a mi em falta res per pujar en un avio I venir alla on sigueu per veure’us I apuntar-me a l’aventura viatjera!! Situs, cuideu-vos I us segueixo la pista….

  2. Ens alegra comprovar que, tot i les presses, vàreu trobar un moment per a recollir el Carnet de Conduir Internacional.
    Vosaltres també sou internacionals, ja que a qualsevol part del món hi trobeu coneguts i amics. Això ens satisfà per la capacitat personal de relacionar-se que suposa.

  3. Me vi con Nina y obviamente los recordamos!!! Que hermosas fotos! Me imagino que estaran viviendo miles de experiencias! Ya me contaran cuando nos rencontremos!!! =) Un abrazote y sigan disfrutando Man man!!!

  4. “Disneylàndia amb pena de mort”… interessant definició, la d’aquest tal William Gibson!
    :O