Tuk-tuk, Massage, Food???

Tuk-tuk, Massage, Food???

novembre 15, 2011  |  Cambodja, Couchsurfing  |  , ,

Hem passat 6 dies a Siem Reap, la parada més llarga des de que vam començar el viatge. Siem Reap és la ciutat més turística de tot Cambodja i tothom ve cap aquí a visitar Angkor Wat. Nosaltres també :) … però hi hem afegit excursions en bici, visites a ONGs i algun altre temple menys conegut.

Per ser la central turístca del país ens hem de “barallar” cada dia amb els conductors de tuk-tuk i venedors diversos que, CADA DIA, ens ofereixen el mateix. Trajectes en moto-taxi, massatges de tota mena (sobretot els dels peixos que es mengem pell morta dels peus) i per menjar en algun dels múltiples restaurants.

Angkor Wat

El motiu pel qual gent de tot el món ve a parar aquí és per visitar els temples d’Angkor, un dels centres arqueològics més importants del sud-est asiàtic que ocupa una superfície d’uns 400 km2. Evidentment, no ho vam veure tot, però sí que vam fer un dia complet donant voltes per les runes del temples. Es poden llogar tuk-tuks per tot el dia, tours organitzats o motos. Nosaltres vam anar-hi amb tuk-tuk i vam compartir el dia amb en Sam i la Janina, una noia alemanya que viu a Phnom Penh per uns mesos.

Impressiona bastant veure tots aquests temples i imaginar com devia ser la vida abans allà i, sobretot, com ho devien construir. Un s’hi pot passar diversos dies vistant tota l’àrea però nosaltres en vam tenir prou en veure la sortida de sol des de l’Angkor Wat, visitar altres temples del voltant, i contemplar (amb un altre centenar llarg de turístes) la posta de sol.

Vam arribar abans de la sortida del sol (6:00am)
Bon dia!
Tursites reflexats al llac
Abans del cafè
Passejada per Angkor Wat
Pilar matiner
Pulpito @ Angkor Wat (Cambodia)
Turista#1
Turistes#2
Turista#3
Turista#4
Bayon
Bayon
Una mena de Monalisa
Bayon Temple
Sembla que faci de modelo
Man Man! :)
La dura vida del turista
Ta Prohm
Ta Prohm
És complicat estar sol a Angkor Wat

Beng Maelea

Amb més tranquil·litat, vam visitar un altre temple més apartat d’Angkor i amagat en el bosc. A uns 70km de Siem Reap hi ha Beng Maelea, un temple menys turístic però no menys interessant. Amb tanta poca gent i tantes pedres per tot arreu (està bastant destrossat aquest temple) un pot fer volar la imaginació i pensar que és Indiana Jones en alguna de les seves aventures :) Nosaltres vam estar una estona escalant pedres amunt i avall.

Cap a casa falta gent
No hi falta de res
Monos
Un altre visitant del temple
Amunt!
Luomo effect
Anna Croft

Siem Reap i rodalies

Siem Reap en sí no té massa encant. Podem dir que és un Salou en versió cambotjana, amb quatre carrers principals plens de restaurants i bars pels turistes (a.k.a Pub Street) i quatre mercats per a comprar souvenirs. Cal perdre’s una mica per trobar els llocs més locals i sortir del centre per veure la part cambojana de veritat. Els mercats continuen sent una de les nostres predileccions, on es pot veure l’ambient quotidià de la gent i els productes de la terra.
També hem gaudit de la vida nocturna de la ciutat i hem descobert un parell de llocs que segur tindrien molt èxit a Barcelona, el ArtDeli Cafè (amb uns mapes de metro curiosos) i el bar Miss Wong.
I per descansar de tants temples, hem visitat les afores de Siem Reap, seguint el riu avall uns 12 km en bici, i on encara hem pogut veure els efectes de les últimes inundacions del passat més d’octubre. No sabíem veure on començava el llac i on acabaven les inundacions.

A això veniem...
Cap al guesthouse
Trobada de Couchsurfing a Siem Reap
Pub Street (amb lluna quasi plena)
Zona de menjar barato (però no massa bò)
Lloc recomenat pel Tim (de Hanoi)
ArtDeli Cafè
Carretera una mica complicada
Final de l'època "molla"
El poble no està sempre amb tanta aigua
L'escola (flotant) del poble
Dissabte a la tarda
Mercat local
Pollos!

Pròxima parada … Kep


4 Comments


  1. Allò que fa interessants els vostres reportatges, és que no són un simple conjunt de fotos turístiques de llocs exòtics. Sempre hi ha la mirada curiosa i original del fotògraf/a.
    Que avui,dia 15, sigui un dia especialment agradable, ja camí de noves contrades.

  2. a partir dels 35 us podeu dedicar només a fer exposicions fotogràfiques, amb tot el material (de gran nivell!!) acumulat…