Nedant entre tortugues a Fernando de Noronha

Nedant entre tortugues a Fernando de Noronha

febrer 27, 2012  |  Brasil

L’arxipèleg de Fernando de Noronha és una destinació mítica del turisme de platja a Brasil i tothom qui hi ha estat abans ens ha dit que no ens ho podem perdre. Com que Fernando de Noronha està només a una hora de vol de Recife ens hem animat a pasar-hi 3 dies.

Fernando de Noronha és el lloc més car de TOT Brasil i volar, dormir, menjar, transportar-se o fer activitats surt per un ull de la cara, en resum és ridículament CAR! Val la pena tot l’esforç i els diners? Jo diria que justet, justet però sí. El fet de que sigui tan car i controlat fa que, tot i ser temporada alta ara mateix, tinguis encara la sensació d’estar quasi sol a l’illa.

Estem parlant d’una illa petita (la carretera de l’illa principal fa poc més de 7km de llarg). Els habitants viuen o bé del turisme (directe o indirectament) o bé formant part dels grups de biòlegs que treballen a la zona.

Es prenen molt en serio la protecció del medi ambient i la vida aquàtica … però no tenen tanta cura amb l’illa “terrestre” on és fàcil veure deixalles o fins i tot construccions abandonades. S’ha de tenir en compte que a l’arribar es paga una taxa ecològica que va augmentant per dia, així que si no tens una butxaca ben plena no t’hi pots quedar gaires dies.

Nosaltres en 3 dies hem pogut visitar les principals platges (la platja do Sancho és considerada per molts la millor de tot Brasil), veure com controlen les tortugues i fer passejades per la part més rocosa de l’illa. El més impressionant és posar-se les ulleres i el tub i poder nedar entre tortugues, taurons (inofensius però el susto no te’l treu ningú), mantes “rayes” i infinitat de peixos. Lamentablement no tenim fotos de sota l’aigua :( Hi haureu d’anar per veure-les amb els vostres ulls!

Cap a Noronha falta gent
Sortint de Recife
Arribant a Noronha
La Neide do Banco (la senyora de la pousada) ens porta al super en buggie
Praia do Boldró
La gent de TAMAR es dedica a protegir i estudiar les tortugues
Medint i pesant la tortuga
Deixant anar la tortuga
El típics buggies
Praia do Leao
Surten a veure si pillen algo de menjar
Praia do Sancho
Baixant cap a Praia do Sancho
L'Anna lluitant contra les onades
Praia do Sancho
Praia da Baía dos Porcos
Praia da Baía dos Porcos
Des del port
En Silvao, el nostre guia
A la piscina d'Atalaia
La Costa Brava?
Explorant la piscina
Més turistes cap a la piscina
Paisatge lunar a la costa sud-oest de l'illa
Típica parella de Brasilenys a Noronha
Praia da Conceição
Praia da Conceição
Praia da Conceição
Praia da Conceição
Praia da Conceição
Praia da Conceição
Praia da Conceição

Us podeu fer una idea de l’espectacle submarí mirant aquesta galeria de fotos


3 Comments


  1. ostressssssss així q heu vist tots els bitxos ehh?!! Només entrar a l’aigua, ja et banyes amb tortugues!!
    En fi, només espero tornar-hi jeje
    Això sí que és el paradís.. (no li digueu a la mama) :p
    ptnsssssssssss

  2. Que vinc!!!! és com el paradís del Port però amb tortugues i més bitxos, i la mateixa guapa sirena amb el seu mariner.

  3. En general les fotos continuen demostrant la vostra sensibilitat artística; però la vostra amb l’equip de submarinista fa mitja por. Potser és una sort que no es vegin les fotos de sota l’aigua, perquè ens sembla que alguna tortuga devia apretar a còrrer tot espantada!