Etapa final d'Argentina: Cascades de l'Iguaçú (o Iguazú)

Etapa final d’Argentina: Cascades de l’Iguaçú (o Iguazú)

febrer 15, 2012  |  Argentina  |  , ,

Pels qui han estat a Argentina o han llegit sobre el país es posaran les mans al cap quan vegin que hem anat directes cap a Iguazú, sense passar per Salta o Jujuy, la punta més al nord del país i frontera amb Bolívia. El fet és que quan ja estàvem encaminats per arribar-hi vam veure que no tindríem prou dies per disfrutar-ho així que ho hem posat a la llista de llocs pendents per visitar (que està més plena del què ens pensàvem ;))

Per anar des de El Chilecito a Puerto Iguazú vam enllaçar tres busos: El Chilecito – La Rioja (~3h), La Rioja – Tucuman (~6h), Tucuman – Puerto Iguazú (~21h) … amb les estones d’espera i tot van ser una mica menys de 2 dies (i dues nits al bus). La tirada més llarga de bus fins al moment del viatge ManMan.

Quan ens vam recuperar del viatge vam sortir a passejar per Puerto Iguazú. El poble en si no té massa encant i sobretot serveix de base per visitar les cascades (ens va recordar a El Calafate però en versió selvàtica). Vam acostar-nos a la “tri-frontera” on es troben Argentina, Brasil i Paraguay.

L’endemà de bon matí per evitar la calor vam sortir cap a les Cascades de l’Iguaçú. Sempre es comenta com la primera dama dels EUA, Eleanor Roosevelt, en veure les cascades digué “pobre Niagara!”, comparant-les amb les Cascades del Niàgara.

Hi ha diversos circuits preparats per veure les diferents cascades. És recomenable deixar la més espectacular, La Garganta del Diablo, per al final. La quantitat de turistes pot resultar una mica agobiant en alguns moments però la visita val força la pena.

A part dues recomanacions per fer la visita:
– Mentalitzeu-vos que hi haurà una manada de turistes amb qui et trobaràs per tot arreu
– Vigileu amb els nasuas (un animal semblant a l’ós formiguer), que intentaran menjar-se el vostre dinar.

Nasua
Una mica de lloc si us plau!
Supervisant les operacions de la barqueta
Pla general de La Garganta del Diablo
Igual que al "Libro de la Selva"
Vam fer un breu bany
Si et despistes et quedes sense dinar
Al ataque!
Aquest també busca menjar
Arribant a la Garganta del Diablo
Un fotògraf posant per nosaltres
A la dreta Argentina, a l'esquerra Brasil
Pulpito @ Garganta del Diablo (Iguazú, Argentina)

I per acabar una bonica panoràmica:


4 Comments


  1. I am the first one!!! :D jajaja
    La vista bonita! You look great!
    Albert! Compraste una camiseta nueva? SUPER!

  2. In fact… I did not buy the t-shirt but I found it. Someone forgot it at the hostel in Sydney … and it is a nice one :) SUPER!

  3. Sort que el paisatge s’ho val, perquè el recorregut amb autobús (~30 hores) és per deixar planxat qualsevol. Encara bo que el Pulpito ho aguanta tot.