Fem un mar i muntanya a la Patagònia central

Fem un mar i muntanya a la Patagònia central

Vam sortir de la baixa Patagònia per anar a buscar la costa atlàntica, a Puerto Madryn com a base per a fer excursions per la regió i canviar una mica de paisatge.

Puerto Madryn

La zona és famosa per tota fauna a les seves costes. Vam allotjar-nos al HiPatagonia (una casa reconvertida en hostel, força recomenable) i des d’allà vam organitzar una excursió pel matí següent a la Península Valdés. No va ser la millor excursió que hem fet durant el viatge i ens va decebre una mica el què vam poder observar i també l’excessiva duració del tour. Però no volíem marxar amb aquest regust de boca i al hostel vam aliar-nos amb dos nois francesos per llogar un cotxe l’endemà i anar fins a Punta Tombo i la platja de l’Isla Escondida. Aquí sí que vam poder passejar entre pingüins (a la reserva n’hi ha 800.000!!!) i després estar sols amb una petita colònia d’elefants marins. Esperem que no quedeu farts de fotos de pingüins però és que són molt simpàtics :)

HiPatagonia
Espigó natural a Península Valdés
Pingüins a Península Valdés
Una mena d'armadillo
Guanacos (per tot arreu)
Lleons marins passant el dia
Platja a Península Valdés
Cap a Punta Tombo (per carretera de "ripio")
Quan tenen pel vol dir que són cries
Pulpito @ Punta Tombo (Argentina)
Els companys de viatge
Els pingüins tenen preferència
Familia Pingu
800.000 pingüins!!
Estiraments
Dins el niu
A Isla Escondida
Careta de pena

Pingüins a la Península Valdés

El Bolsón

Desprès de despedir-nos dels pingüins, vam arribar justos per agafar el bus nocturn que ens va portar fins al Bolsón (si, si, el mateix nom que al Senyor dels Anells). El Bolsón és conegut per ser el centre hippie de la Patagònia (els que hi van anar fa molts anys i els que hi van ara). La gran sort va ser allotjar-nos a La Casa del Viajero (gestionada per Agustin Porro, nom real) i trobar-nos amb uns altres viatgers interessants i particulars (1 noia suïssa, 2 noies franceses, 1 noi argentí). Vam anar al mercat, vam passejar per les muntanyes del voltant i pel poble en general. Diríem que per poder gaudir del lloc cal estar-hi més temps i
conèixer tot de llocs curiosos que hi ha pels voltants (per exemple, CIDEP per temes de permacultura, anar a fer classes de ioga, etc.). La nostra visita va ser un pèl massa curta per poder fer tot això però el lloc és agradable per descansar-hi uns dies.

La Casa del Viajero
La Casa del Viajero (la casa dels amos)
Pal d'esqui + forquilla per l'asado
Cybercorner a La Casa del Viajero
Fent gnocchis pel sopar
Sopar amb els altres viajeros
"Aquí lo mágico es natural"
Potets pel mate
Delicatessen del dia
Construcció "justeta" (sobretot per l'hivern!)
Man Man! :)
Fent l'Indiana Jones
Fent la Lara Croft
Cascada escondida
Mirant cap al llac Puelo
Cabeza de Indio
Idem
Feia dies que no veiem una hamaca

San Martín de los Andes

Des del Bolsón, via Bariloche (on només vam parar per fer un canvi de bus) i una sèrie de llacs vam arribar a Puigcerdà…. a San Martín de los Andes volem dir. San Martín és un poble ric/pijo de muntanya (molt mono i més car que El Bolsón). Dóna la impressió que la gent passa uns dies aquí menjant bé i fent excursions (més o
menys curtes) pels voltants. Comencem a estar una mica saturats de llacs de muntanya (entre Nova Zelanda i Argentina) amb el que vam arribar-nos prop del volcà Lanin (3776 metres) que dóna nom al parc natural de la regió. En una excursió en barqueta pel llac vam poder veure una llengua de lava solidificada i uns arbres “bonsai” que hi han crescut, tot enmig de muntanyes, valls i llacs immensos.

A la sortida a Bariloche
Màquina d'aigua calenta pel termo del mate
De camí cap a San Martín de Los Andes
Cendres d'una erupció a un volcà chilè (l'any passat)
A cavall per la ciutat
Cordero patagónico
Esperant la sortida del barco
Sembla que funciona i tot
Turistes com nosaltres
Llengua de lava
Amb el volcà Lanin al fons
Llengua de lava amb arbres "bonsai"

Per poder enllaçar autobusos i per no fixar-nos-hi gaire, no vam passar per la carretera dels 7 Lagos, (molt coneguda a Bariloche i on es poden veure tots els llacs de la regió) però hem decidit seguir cap a la zona central (Mendoza) a buscar vins i altres aventures.


4 Comments


  1. Val a dir que feu MOOOOLT BONA CARAAAA!!!!… APROFITEU!! A TOPE!!
    RECORDS

  2. Viva Argentina!! és mooolt bonic i els pingüins tenen cara de simpàtics.
    Records a la família argetina Granados.

  3. Entre animals i paisatges agrestos, esteu fets uns aventurers. Val a dir que els lleons, pingüins i elefants són molt elegants. Alguns s’hi posen tan bé per a la foto, que no m’estranyeria que alguna vegada us demanesin propina. De totes maneres els més macos sou vosaltres dos.