Per primer cop durant el viatge ens hem sentit com a casa. Vam deixar enrere Nova Zelanda i Àsia-Pacífic per volar fins a Santiago de Chile i després cap a Buenos Aires, la captial Argentina.
El vol a través del pacífic és un vol curiós: l’avió aterra al destí abans de l’hora d’enlairament a l’origen. Vam sortir el dia 19/01/12 a les 16:10 d’Auckland i, després de 11 hores i mitja de vol, vam aterrar a les 11:40 del matí del mateix dia a Santiago de Chile. Això va generar un dia moooolt llarg i una mica de problemes de son i ajustament d’horari. La dura vida del viatger transoceànic :)
Gràcies a la Claudia, una amiga de Taiwan, i la seva mare, tot ha resultat més fàcil de portar i ens hem sentit com a casa amb elles, tot i estar situats al bell mig del barri xinès de Buenos Aires. Ha estat curiós veure la barreja d’argentins, taiwanesos i xinesos i com tots plegats celebraven l’any nou xinès que tot just ha coincidit amb la nostra visita.
Només arribar, l’entrada cap a la ciutat ens va recordat molt als afores de Barcelona. Entre busos i trens, per arribar al centre estàvem sorpresos de les similituds de Buenos Aires amb Madrid o Barcelona, o ens alguns llocs inclús a París o parts d’Itàlia. La resta de dies vam seguir veient coses que ens resultaven molt familiars.
Com que teníem pocs dies i tampoc és una ciutat amb grans atractius turístics, ens hem dedicat a passejar per quasi tots els seus barris (recomanen San Telmo i Palermo sobretot), veure les icones del pais (Messi, Mafalda, Evita, Gardel, tango, etc.) i fer vida amb la gent local, menjant i bebent en tot moment. També vam fer una mica el cultureta anant a al Bar Orsai, que vam conèixer a travès d’aquesta xerrada del TED (molt interessant i divertida). Així hem pogut degustar, cafès i cerveses, parrillades, empanades, gelats i el famós alfajor (com un polvorone però amb dulce de leche). Hem sembla que ja hem recuperat algun quilet :)
Tot i ser vacances d’estiu i que molts argentins de la capital estan de vacances, l’estil de vida ens ha semblat molt semblant al dels europeus del sur. Fins ara era impossible anar a sopar a les deu de la nit o trobar gent pel carrer desprès de mitjanit. Fins i tot ens ha sobtat les grans racions de menjar i l’estona que pots passar a taula tot dinant o sopant. Hàbits que ja havíem perdut després de Taiwan i durant el viatge pel sud-est asiàtic i països anglosaxons.
Hem aprofitat per veure al Pablo, un uruguaià afincant a Buenos Aires des de fa molts anys i amb qui l’Albert havia treballat fa un temps. També li volem donar les gràcies per l’agradable acollida.

Com alguns sabeu, l’Albert està posat en temes de consum col·laboratiu i a Argentina és un tema que també està agafant volada. Va reunir-se amb un noi i una noia que havia contactat per internet per conèixer més els projectes que hi ha en marxa a Argentina. Estaven tan estusiamats en la reunió que no van fer-se ni una foto!
I com que l’any nou xinès són com les vacances de Nadal per a nosaltres, els taiwanesos i xinesos no podien estar-se de celebrar-ho. En aquest cas però, els dinars familiars es substitueixen per estancs al carrer i firetes per fer negoci aprofitant l’ocasió… ja sabem l’ull que tenen els xinesos pels negocis! De manera que tot plegat semblava més una fira pels turistes i argentins curiosos per veure una mica de prop la comunitat xinesa de la ciutat.
Bon any nou del Drac!!
Que sigan disfrutando el viaje tanto como se puede ver en las fotografías y un poco más. Tendré que aprender catalán para entender un poquito más… jejej!
BUENA VIDA!!!
Alejo.
Ens alegra que us aneu acostant i aclimatant amb aquest sentir-vos com a casa. I que el Pulpito també hagi pogut contemplar un ésser semblant.
De fet la celebració del nou any xinès, també té una coincidència amb Barcelona, on s’ha festejat amb una desfilada per la Rambla i tot.
Les fotos continuen tenint un toc d’observació personal, que les hi dóna una certa originalitat.
Ara sí que ja esteu més a prop de casa!! fins i tot amb família argentina. Però seguiu amb l’ambient xinés.