Moto, cascades, cafè i un casament!

Moto, cascades, cafè i un casament!

novembre 4, 2011  |  Festa, Laos, Transport  |  , ,

Després de recuperar-nos una mica d’una nit mogudeta en un bus local durant unes quantes hores… vam llogar una moto per recòrrer una part del Bolaven Plateau, un altiplà situat al sud de Laos d’uns 1000 a 1300 metres tocant la frontera amb Vietnam. Aquesta zona del Bolaven Plateau va ser una de les més bombardejades durant la guerra del Vietnam (sobretot cap a finals dels 60) ja que era considerada una zona estratègica tant pels americans com pels vietnamites. El resultat és que encara hi ha moltes bombes sense explotar (UXOs) a la zona i cal quedar-se dins els camins marcats.

El què resumeix millor aquests 3 dies és: moto, cascades, cafè i un casament.

Des de Pakse, es poden llogar motos per dos, tres o quatre dies i explorar la zona seguint una mena de circuits circulars. La pallisa de moto ha estat important i ha tocat conduir per tota mena de terrenys. Considerant la quasi nula experiència en la condució de motos ha estat tot un èxit sortir-ne il·lesos.

Ben protegits
Ens vam equivocar de camí, però també era mono
Betzinera al mig del Bolaven Plateau
Per la "dirty road"
Vam acabar una mica plens de pols
Abans de la dutxa

L’atractiu principal pel turisme són les cascades que hi ha per tot arreu (n’hi ha que valen la pena i n’hi ha que es queden una mica curtes) i els paisatges. Després d’uns quants kilòmetres sota el sol del migdia, s’agraïa un bany ben fresquet! Vam fer nit a Tad Lo i vam visitar les principals cascades

Cascada una mica seca (a les fotos era més maca)
Vista des de dalt de la cascada
No sempre és fàcil arribar a lloc
Tad Lo
Tad Lo (poble)
Vam anar-hi a esmorzar (i ens van timar una mica)
Cap a Paksong falta gent (carretera en construcció...)
Oficina de cobro per Tad Katamtok (però no hi havia ningú)
Arc de Sant Martí de regal
Tad Champee (amb banyito inclòs)
Lluitant per arribar a la cascada
Tad Fane (un bon salt de 100m)
Pulpito @ Tad Fane (Laos)

Apart del “turisme de cascades”, l’altra font d’ingrès d’aquesta regió és el cultiu de cafè i gran part del Plateau està dedicada al conreu del cafè i te. El conreu de cafè és una altra de les herències dels francesos en aquest país. Les vistes des de dalt de l’altiplà eren impressionants. Vam poder veure els camps de cafè i com recollien les cireres (el fruit d’on treuen els grans) i fins i tot part del procès de desgranar. En alguns pobles tenien les plantes de cafè com si fos el jardí.

Mr.Coffee @ Paksong
Plantes de cafè (pels urbanites que no les heu vist mai ;))
Despulpadora (per treure els grans de cafè)
Assecant el cafè abans de guardar-lo

L’últim dia, ja de tornada, vam voler visitar una cooperativa de cafè local per saber com treballen i saber si podíem visitar algun agricultor. Aquest dia vam estar de sort. Just vam coincidir amb una ONG d’uns americans (Filanthrope) que també visitaven aquesta cooperativa per fer-hi negocis. Ens van convidar a la seva reunió on vam aprendre com funcionava tot plegat i veure com de bé estan organitzats aquesta gent. Si algu està interessat en comprar cafè de Laos (que per cert és MOLT BO), doneu un cop d’ull a aquesta cooperativa: Jhai Coffee Farmers Cooperative o Lao Mountain Coffee.

I per acabar, res millor que anar a dinar tots junts en un casament que hi havia al costat, d’algun familiar dels de la cooperativa. Dia curiós, però hem après moltes coses de la gent de Laos i del Bolaven.

Welcome to the wedding!
Taula a l'entrada del casament... no sabem la funció de tot plegat
Taula anexa on ens van posar
La "taula" dels nens
"Falang!" (guiris!)
Per a petits
I per a grans
Petició de ball
Lao dance (Anna)
El de l'esquerra intentava parlar amb alemany amb nosaltres
La núvia i el nuvi repartint licor (i recollint calers)
El del organillo
Lao dance (Albert)

3 Comments


  1. Ja heu montat la guingueta(xiringuito)hi tot al Vietnam!!Es veu fàcil colar-se a una boda encara que després passant el platet :)

  2. Que era Laos!! :) .. jeje..em sembla que el fet de ser “blanquitos” tambe ens va obrir portes…