silhouette_tpe
RSS Feed

Minuts musicals

Algun dia tot fent el ruc ens va sortir del subconscient “chinita tu, chinita yo”. Després de fer servir el Google per trobar l’origen d’aquesta frase vam arribar a “Chinita de Amol” de los pallasos de la tele!

A Àsia evidentment no coneixen aquesta cançó :)

És curiós veure com la majoría de gent quan intenta cantar alguna cosa en espanyol acaba tot sovint en una d’aquestes dues opcions de caire més aviat mexicà:

1) La Cucaracha, en la versió “light” de “las patitas de atrás” (la original parla de marihuana). Ens han cantat aquesta cançó en una sabateria, a la cua de l’autobús, en un bar a Tokyo i un altre bar a Taipei.


Aquí teniu la versió karaoke per si us animeu

2) Bésame mucho. Aquesta tema l’hem sentit tot sovint en concerts al aire lliure i la meva professora de xinès també va cantar-ne un troç. Per cert, la noia del vídeo no és la meva profressora.


La versió karaoke aquí

Per acabar aquest repàs, la música més popular a Taiwan ve tot sovint de Korea del Sud amb grups de noies o grups de nois que fan coreografies força eleborades i que els Taiwanesos intenen imitar (com a la festa de cap d’any). Hi ha dues cançons que es senten a tota hora i a tot arreu (no només a Taiwan sinò per diversos llocs d’Àsia en general).

1) Nobody Nobody de les Wonder Girls (tot noies)

2) Sorry sorry del Super Junior (tot nois)

Ja van tenir èxits en el passat, però sembla que al 2010 triomfaran altre cop: SNSD que van guanyar els recents premis anuals de la música a Korea del Sur.

1 Comment

    A aquest pas farem integració cultural xinesa sense necessitat de mouren’s de casa.
    Gràcies per la il.lustració.