silhouette_tpe
RSS Feed

… i segones impressions!

Com que totes les coses tenen el seu costat bo, li he donat una segona oportunitat a la nostra nova ciutat.

Com per art de màgia, el meu segon cap de setmana a Taipei (el primer el vam dedicar a compres d’emergència) va fer un sol impressionant (digne de primavera!) i vam anar a passejar per la ciutat.

Realment la llum li dona una altre color a la ciutat i permet anar mirant de costat a costat i cap al cel, tot observant  cartells i finestres que s’enfilen edificis amunt, sense haver de mullar-te la cara amb la pluja ;(

Tot i veure-hi més clar, els edificis continuen sent igual de lletjos. Però de tant en tant et vas trobant algun temple amagat que trenca la monotonia amb els seus colors i les seves formes punxegudes i ondulades. Aquí els temples són com pels europeus les esglésies catòliques: vista una, vistes totes. De moment a nosaltres encara ens fa certa gràcia veure un temple d’aquests i contemplar tota la parafernàlia que tenen.

CIMG2457 CIMG2389

En general la ciutat és bastant caòtica! Hi ha cotxes i motos per tot arreu i condueixen com volen, cadascú a la seva. S’ha de vigilar que no t’atropellin als passos de vianants!! Però també hi ha carrerons més petits, comercials o residencials, que són tranquils. En alguns barris, aquests carrers estan plens de comerços i botigues, tot junt! Així que pots estar mirant samarretes mentre t’arriba la flaire de fritanga o de sopa.

És molt comú menjar pel carrer, o en restaurants, així que de llocs per triar en tenim. Hi ha alguns bars bastant occidentalitzats i a vegades s’agraeix menjar-hi alguna cosa.  Ara, això sí, una cervesa o un café amb llet et pot costar el mateix que un o dos sopars en un altre lloc!!

En general, les olors i el menjar és el què més costa d’acostumar-se. Com que hi ha moltes paradetes de menjar pel carrer, i cuinen molt amb soja i altres espècies, és inevitable que t’arribin les olors o quedar impregnat de certes… aromes. Una especialitat del país és el “tofu pudent“, i sí, no sé com s’ho fan però fa pudor! Hi ha olors difícils de descriure, però seria una barreja entre agre, rànci i, a vegades, un toc dolç.

Doncs bé, aquí estem! Fent una mica el guiri i descobrint coses noves cada dia!!

CIMG2383 - copiaCIMG2450 - copia

Ah! i els palillos… superat!! I vosaltres, ja heu practicat?! ;)

2 Comments

    Ei, estic agafan gana tindré que anar mes al japo barato de sota casa per practicar amb els palillos, perque el que son les olors ja ho te superat.

    Volem mes fotos.

  • Tin un master en palillos! ;)