silhouette_tpe
RSS Feed

Àsia és molt gran

Doncs sí, Àsia és el continent més gran del món en quant a superfície, però tampoc es queda curt amb els seus 4.000 milions d’habitants. Per sort, nosaltres hem anat a parar al cor d’Àsia, tal i com diuen els taiwanesos.

Gràcies a això, durant aquest any i mig que portem a Taiwan hem pogut viatjar i descobrir altres racons d’aquest immens continent. I és que des d’Europa tenim una imatge bastant homogènia d’aquest continent i ens fem una idea general de com deu ser la seva gent i la seva cultura. La veritat però, és que cada país és ben diferent dels altres i pel què hem pogut apreciar fins ara, cadascú té les seves particularitats que el fan especial.

Bé, és per això i molt més que aquest any hem decidit amb l’Albert dividir les nostres forces i anar explorar cadascú per la seva banda una regió diferent d’Àsia. Sabeu on anirà el pultpito aquest cop?!

Doncs vindrà amb mi cap a Koilakuntla, un poblet petit al sud-est de l’Índia, a l’estat d’Andhra Pradesh. Allà hi estaré durant tot el mes d’agost i una mica més per cooperar en els projectes que duu a terme l’organització HARIBALA. La seva tasca principal és l’apadrinament de nens i nenes d’aquest poble i dels voltants, perquè tots ells puguin anar a l’escola, tenir menjar i roba adequats, i en definitiva per poder veure’ls a tots amb un somriure a la cara.

Fa poc, es van acabar les obres del centre on viuran els nens i un equip de tres artistes va donar-hi el toc personal del projecte. Aquí podeu veure algunes imatges del procés i el resultat final: Bhanu Project. Ara ja hi ha els primers nens vivint al centre, i cada dia s’organitzen activitats per ells i pels que vénen del poble a seguir classes d’anglès i altres activitats.

Amb l’ajuda dels treballadors i dels voluntaris, cada dia el centre va prenent forma i els nens estableixen una rutina plena de tasques i activitats lúdiques. A més a més, tots el voluntaris hi van amb ganes de fer moltes coses, així que serà un estiu molt productiu: hi haurà un projecte de fotos fetes pels nens, vídeos, balls i molt més. A finals del mes d’agost s’espera poder inaugurar el centre de manera oficial amb una festa ben grossa!

Podeu anar seguint tot el procès i les activitats que s’hi fan al blog de l’organització (no us perdeu les fotos!): HARIBALA ONG.

I l’Albert… on anirà?!

4 Comments

    Quina sort noia, no nomes per la feina sino per poder menjar curry tots els dies :)

    Molta sort i ens veiem…. per Bcn?

  • Oh Anna, this is a wonderful idea! What an incredible journey you’re taking! I love how you summarize the activities with the line “to have the opportunities to see them all smiling.” What else could you ask for huh?

    Asia is certainly very big, and so is your inspiration!

  • Amb les fotos d’ HARIBALA ONG es pot veure que s’està fent una feina molt important. A part del “Pulpito”, pots comptar també amb la nostra companyia, encara que sigui una mica de lluny.

  • It is rare to find competent individuals on this topic, but you sound like you are aware of what you are referring to! Regards