silhouette_tpe
RSS Feed

Bon Nadal! – Estil Taiwanès

Per si algú ho podía arribar a pensar, Taiwàn no és un país/nació/regió catòlic/a,per tant no es celebra el Nadal com a tal però si que es noten els seus efectes: el nivell de feina baixa (ja que Taiwan té molta relació amb Amèrica i Europa) i la gent s’obsessiona en comprar coses que no necesita i s’envien felicitacions de Nadal per correu electrònic. En el meu cas l’efecte és molt positiu, ja que l’empresa ens ha donat el dia 25 lliure (i així tinc temps de fer aquesta entrada al blog :) )

Els comerciants no volen pedre l’oportunitat de vendre més durant aquest període i és fàcil trobar decoracions nadalenques per Taipei, sobretot arbres de Nadal al centres comercials i fins i tot algún pessebre (força lleig) dins el metro (MRT)
IMAG0054IMAG0052
D’altra banda els residents de països catòlics (com és el cas d’Espanya) organitzen alguna mena de celebració conjunta. La Casa de España en Taiwàn va organitzar el passat dia 19 de Desembre un dinar de Nadal al que vaig assistir per tal de contactar amb els espanyols de per aquí per primera vegada.

golf

IMAG0088

IMAG0089

IMAG0090

La comunitat d’espanyols a Taiwàn està formada per unes 250-300 persones (al dinar erem uns 70 aprox.) i amb força varietat: religiosos (de fins a 90 i pico anys), professors d’Espanyol a diverses universitats de Taiwàn (el grup més nombrós), estudiants becats i/o d’intercanvi (ICEX o similars), gent d’empresa (el meu cas), algún funcionari del Ministeri d’Asumptes Exteriors, un periodista (d’EFE) i algún/a artista. Jo era que el portava menys temps a Taiwàn :) … tot just 9 dies.

A títol personal la celebració de Nadal ha estat curiosa:

 • Sopar de Nadal (simplement vam sortir a sopar, en cap moment ningú va pensar en “Sopar de Nadal”) en un lloc molt de Taiwanesos (no hi havia cap altre turista per allà)

IMAG0111

IMAG0110

 • Sessió de Skype amb la meva família a Mataró (problemes tècnics no han permès fer una videoconferència, tot i que n’hem fet altres dies)

skype_nadal

 • Videoconferències amb la família de l’Anna

videoconf2

videoconf1

videoconf3

Per acabar, dir-vos que malgrat la distància, Internet fa molt possible saber quins són els èxits d’aquest Nadal a Catalunya :)

BON NADAL A TOTHOM!

Per si algú ho podía arribar a pensar, Taiwàn no és un país/nació/regió catòlic/a, per tant no es celebra el Nadal com a tal però si que es noten els seus efectes: el nivell de feina baixa (ja que Taiwan té molta relació amb Amèrica i Europa) i la gent s’obsessiona en comprar coses que no necesita i s’envien felicitacions de Nadal per correu electrònic. En el meu cas l’efecte és molt positiu, ja que l’empresa ens ha donat el dia 25/12 lliure (i així tinc temps de fer aquesta entrada al

2 Comments

  Feliz Navidad / Bon Nadal!!!

  Gran post, muy chulas todas las fotos, y curiosas las celebraciones en taiwan :)

  Por cierto, ¿que tal la comida por allí? ¿Ya te has adaptado? ¿Que es lo que más te gusta de Taiwan? ¿Y lo que menos?…Ya tienes temas para el próximo post :P

  un abrazo y feliz navidad!
  jorge

 • Que bo el post, sobretot les captures de pantalla….
  Una mica quan jo vaig coneixer els sogres per skype quan encara estava a Londres….jaja.