silhouette_tpe
RSS Feed

11 de Maig 2011 – La fi del món (altre cop)

El passat 11 de Maig de 2011 sembla que era un d’aquests dies assenyalats per a la fi del món.

Els que viviu a Europa segur que vau llegir sobre les previsions de Raffaele Bendandi (mort l’any 1979) sobre un gran terratrèmol a Roma per aquest dia i com força gent va marxar de la ciutat. A Roma no va passar res però si que van tenir un terratrèmol a Lorca :(

El mestre Wang i l’11 de Maig

Pel mateix dia 11 de Maig 2011 a les 10:42:37 am, a Taiwan, un tal “mestre Wang” també havia previst un terratrèmol de 14 graus i un tsunami amb ones de fins a 170 metres. Taiwan es partiria en dos, el Taipei 101 i la residència del president serien destruits durant aquest terratrèmol.

A la societat taiwanesa li encanten aquesta mena de rumors. El “mestre Wang”, un home de mitjana edat va fundar la seva predicció en el llibre clàssic xinès del I Ching i va presentar-ho a la premsa (amb el rostre mig ocult). La premsa va fer-ne d’altaveu, sobretot ara quan el terratrèmol al Japó encara és molt present.


Hi ha gent que s’ho pren a broma (la majoria dels que nosaltres coneixem) i d’altres que s’ho prenen en serio.

  • Segons el diari “Lianhe Bao”, un home de setanta anys es va suicidar a Taipei (tirant-se d’un cinquè pis) el dia abans ja que no volia viure el terratrèmol.
  • Tot i que no van voler relacionar-ho, els militars van treure els helicopters dels hangars. Per part de l’ajuntament, a la ciutat de Keelung (al nord de Taipei), es va arribar a publicar una ruta d’evacuació del tsunami.
  • El profeta va dir que només es salvaria la gent que estigués en uns containers/refugis a la zona muntanyosa de Puli. Ell i els seus seguidors van llogar terrenys i es van vendre més de 100 containers amb un cost promig de més de 5000 dòlars americans. El més interessant es que es sospita que el profeta té conexions amb els venedors de containers.
  • Van acumular més de 9000 sacs d’arròs i aigua per afrontar la fi del món


Com era d’esperar no va passar res de res i un nombrós grup de gent va anar fins al seu container a demanar-li explicacions (o com a mínim una disculpa pública). Va escudar-se en que la premsa havia inflat uns comentaris sobre un possible terratrèmol que ell només havia fet a un cercle reduït d’amics.

D’altres van trucar enfadats a les autoritats i han demanat que el “mestre Wang” sigui investigat arrel de les seves absurdes previsions pel “511”. La fiscalia a Taiwan ha obert una investigació i podria ser castigat a fins a 5 anys de presó (la pena màxima pels estafadors) i a una bona multa per delictes relacionats amb l’ordre públic.

… però un petit tornado el 12 de Maig

L’endemà de tot aquest enrou el que vam tenir a Taipei va ser un petit tornado a la part sud de la ciutat (Xindian), on jo treballo. No va passar de ser un petit ensurt i es va saldar amb uns quants cotxes de la part de darrera d’un restaurant ben trencats.

1 Comment

    Qué loco!!! = =