silhouette_tpe
RSS Feed

La loteria de la factura unificada

Al cap de poc de viure a Taiwan una de les coses curioses és que a tot arreu et donen factura de les teves compres i totes les factures són més o menys iguals (podeu veure un exemple a la dreta).

De fet és l’anomenada Factura Unificada i és un rebut estandaritzat que totes les botigues estan obligades a donar d’acord amb la regulació dels impostos del Ministeri de Finances de Taiwan. El paper fa sempre 4cm x 19cm independenment del que compris (si compres moltes coses reps diversos rebuts).

Per animar la gent a demanar els rebuts a les botigues (de manera que les botigues paguen els impostos que toca), el Ministeri de Finances va posar en marxa una loteria bi-mensual amb els números de sèrie dels rebuts ( 8 dígits al capdamunt del rebut).

Com a consumidor pots optar per guardar els tiquets a casa o bé dipositar-los en alguna de les urnes que hi ha al carrer. Aquestes urnes són d’ONGs i es quedaran el valor del premi si el tiquet resulta premiat.

El primer premi és d’uns 2 millions NT$ (~47.000 Euros) però hi ha molts premis de menor valor. Si tens els tres últims dígits d’algun dels números premiats et pots endur 200 NT$ (uns 4.7 Euros). El dia 25 del mes (de fet, cada dos mesos) es fa el sorteig i els resultats es publiquen aquí. Podeu fer click a la imatge de sota per veure els resultats de l’últim sorteig.

Durant el temps que portem aquí ens han tocat diversos premis de 200 NT$ (aprox 4.7 Euros) i en l’últim sorteig hem guanyat 1000 NT$ (23.57 Euros!) ja que vam tenir els últims 4 dígits iguals a un dels números premiats, el 22701838. La nota curiosa és que el rebut és només d’1NT$(0,023 Euros), una fotocòpia que va fer l’Anna :)

Ara ens toca anar a correus a cobrar el premi!

2 Comments

    Amb aquests precedents val més que aprofiteu el viatge a Espanya per a comprar loteria de Nadal.

  • ¡Qué suerte!^^