silhouette_tpe
RSS Feed

Dragon Boat

El proper dimecres 16 de Juny serà festa a Taiwan per celeberar el “Dragon Boat Festival“. Feu un cop d’ull al vídeo promocional

El Dragon Boat Festival és una de les festes més importants dins la cultura xinesa. En el Dragon Boat Festival es recorda la vida de Qu Yuan, un poeta xinès, que va acabar per llançar-se ell mateix al riu Miluo (historia completa, en anglès). La gent del poble van correr cap a les seves barques per intentar salvar-lo. Com era una persona molt apreciada van tirar arròs embolicat amb una fulla de bambú per evitar que els peixos es mengessin el cos. Per mantenir els esperits dolents allunyats feien sonar tambors.

Des d’aquell dia, en el 5è dia del 5è mes llunar, es conmemora l’esdeveniment menjant “rice dumplings” (zong zi) i fent curses de “dragon boats”.

Zong zi (regal de la Nina) + tapa de fuet (fet a casa)

A Taipei, aquest any, les curses del Dragon Boat es van celebrar del 11 al 13 de Juny prop del pont de Danzhi al nord de la ciutat. Visiteu la web oficial si en voleu saber tots els detalls.


Malgrat la pluja persitent l’Anna, jo mateix i tres amigues ens vam trobar el diumenge al midgia a l’estació de metro Dazhi i vam anar cap al riu Danshui per veure les finals del Dragon Boat 2010. Era el primer cop per a tothom i no sabiem gaire que ens anavem a trobar.

Com a qualsevol lloc a Taiwan, la primera cosa que et trobes es menjar: popets a la brasa, salstixes, tofu, sopes, noodles, etc. en un seguit de petits locals en forma de fireta.

A la zona de sortida hi havia molt equips escalfant i fent tota mena de rituals abans de començar les curses.

De manera simplificada, les curses del Dragon Boat funcionen així:

Pas#1 – Carrega al teu equip a la barca. Quatre equips a cada cursa.

Pas#2 – Preparar-se per sortir

Pas#3 – Rema! Rema! Rema!. La persona del davant toca el tambó per mantenir el ritme i la persona del darrera manté la direcció amb el timó.

Pas#4 – Agafa la bandera

Pas#5 – Mirar els resultats oficials. Com podeu veure en algunes curses el resultat és molt ajustat.

Aquí tenius algunes fotos més de la jornada

Hi ha moltes categories (Homes general, dones general, institucions, universitats, etc.). El guanyador de l’última cursa (Homes general), va ser l’equip nacional de Filipines (01:57.80 min) i es van endur els 400.000 TWD (~10.000 Euros!) de premi.

A Taiwan hi ha força immigrants. Hi ha fins i tot una pel.lícula taiwanesa, Pinoy Sunday, que explica les aventures de dos immigrants intentant portar un sofà cap al seu dormitori als afores de la ciutat.

2 Comments

    Oxford Vs Cambridge?

  • I love dragon boat festival!!!!