Perú i Colòmbia en 1 setmana

Perú i Colòmbia en 1 setmana

abril 19, 2012  |  Colòmbia, Perú  |  , , ,

Pot sonar estrany venint dels manman dir que hem visitat dos països en pocs dies però és així. Com podeu imaginar no hem tingut gaire temps per fer el turista i menys encara per disfrutar a fons cada país. La veritat és que anem una miqueta amb presses per avançar i poder arribar a casa a temps :) Més detalls… la propera entrada del blog!

Perú

Vam sortir de Copacabana amb un dia ben plujós i vam passar la frontera entre Bolívia i Perú sense cap problema, a peu i creuant un pont, fàcil!

En un parell d’horetes vam arribar a la ciutat de Puno, també de cara al Llac Titicaca però amb menys encant que Copacabana al costat bolivià. Puno és un dels principals punts de sortida per moure’s pel país des del sud. Ens esperaven unes 24 hores de bus (i diverses pel·lícules dolentes) per arribar a Lima, la capital.

Arribats a Lima vam quedar una mica estorats amb la calor estiuenca que feia, 30 graus! Durant els dos dies i mig que vam estar a la cuitat ens vam dedicar a passejar, menjar i disfrutar una mica de l’art al carrer: pintades diverses i una actuació a l’aire lliure de brakedance en una de les zones més “pijes” de la ciutat.

També vam provar el cebiche, considerat quasi com el plat nacional però que a nosaltres tampoc no ens va encantar en especial.

El trànsit de la ciutat és bastant caòtic, així que un s’ho ha de prendre amb calma, sobretot venint de la tranquil·la Bolívia. I entre passejada i passejada vam veure com cuiden el centre històric de la ciutat i un parc de fonts on al vespre fan un espectacle de llum i colors, tipus Montjuïc però més diversificat.

XML File doesn't exist

No ens volem estar de compartir un parell de vídeos que mostren la creativitat artística dels peruans en el món de la cançó. Són, com en diuen ells “dos deidades del Olimpo norteño: Wendy Sulca i La Tigresa del Oriente”. S’han ajuntat amb un cantant equatorià (El Delfín) per fer una cançó (i vídeo) memorable.

Colòmbia

De Lima, després de 3 hores d’avió ens plantem a Bogotà , capital de Colòmbia, on ens rep la Delvi, que vam conèixer a Taiwan. És un d’aquests moments del viatge que més ens agraden, trobar-nos amb amics amb qui ens havíem despedit abans a l’altra banda del món.

Tot i que el temps no ha acompanyat gaire (només hem vist el sol durant 1 hora durant els 5 dies que hem estat a Colòmbia) hem anat a passejar tant per la ciutat com per les afores. La cuitat de Bogotà ens ha semblat enorme i impossible d’orientar-te, sobretot perquè la Delvi ens ha fet de guia i no hem tingut ni un mapa de la ciutat. Però els colombians, i sobretot la Delvi i família, són “súper chéveres” com diuen per aquí ;)

Un moment memorable va ser quan vam visitar l’Esglèsia de Monserrate (sí, amb “e”), dalt d’un turó i que ofereix unes vistes impresionants de la ciutat. Després d’explicar que nosaltres teníem un muntanya que es deia Montserrat amb una verge negra, ens vam il·luminar al veure que en aquesta altra esglèsia també tenen una altra Moreneta amb senyera i tot!

Aquesta visita a Colòmbia ha estat especial, per un costat per veure la nostra amiga, i per l’altre perquè curiosament el seu germà marxava a viure a l’estranger (Quebec, Canadà) per un parell d’anys com a mínim. Just quan nosaltres estem tornant cap a casa ell marxava i hem pogut recordar vells moments. Li desitgem molta sort!

XML File doesn't exist

La Catedral de Sal
Tot i els pocs dies de visita per Colòmbia no ens podíem estar de visitar la “Primera Maravilla Turística de Colòmbia”, la Catedral de Sal de Zipaquirá. Un lloc curiós i que val la pena visitar si es té una mica de temps. Si algú li interesa es poden organitzar reunions sota terra, convencions i, és clar, casaments. Costa fer fotos amb tanta poca llum però aquí en teniu unes quantes per fer-vos-en una idea.

XML File doesn't exist

Finalment, després de passejar uns 4 mesos per Amèrica Llatina podem confirmar la riquesa de l’idioma espanyol i com n’és de complicat realment. Aquí teniu un parell de vídeos que ho il·lustren amb bon humor:

No deixeu de llegir el blog per seguir-nos el fil en la nostra recta final…


1 Comment


  1. Es coneix que us aneu acostant a casa vostra. Trobeu antics amics, aneu a “Montserrate” i comproveu que és difícil entendre’s parlant l’espanyol. Estarem pendents del nou blog per acabar de posar-nos nerviosos tot esperant-vos.