silhouette_tpe
RSS Feed

Sant Jordi @ Corea del Sud

L’Anna havia de sortir de Taiwan per temes del visat, així que vam organitzar una escapada de 3 dies a Seül durant Sant Jordi. El segell de Corea del Sud encara no el teníem en els nostres passaports :)

Seül

No teníem gaires expectatives de la visita a Seül ja que gairebé ningú ens havia parlat bé d’aquesta ciutat, Corea o els coreans en general.

Seül és, de fet, una altra megalopolis asiàtica (més de 10 milions d’habitants a la ciutat i 24,5 en tota l’àrea metropolitana) amb pocs llocs túristics de renom, un sistema de metro eficient que funciona amb targetes RFID, centres comercials brutals, un gueto pels expatriats, una zona de negocis amb edificis gegants i un turonet amb la torre de comunicacions des d’on es pot observar la ciutat.

Malgrat aquesta descripció la veritat és que ens ho vam passar bé :). Vam tenir molt bon temps (una mica de fresca del que estem acostumats a Taipei) i un guia local perfecte (en Carles Rabassa a qui vam conèixer a través del Couchsurfing) cosa que va ajudar molt a fer un bon tastet de la ciutat. El cert és que Seül en un dia fred d’hivern i sense bona companyia no ha de ser un lloc molt agradable.

El menjar coreà és conegut per ser picant i per estar obsessionat amb el kimchi, ambdues coses van resultar ser veritat però el nivell de picant va ser menor del què ens esperàvem. Als coreans també els torna bojos la barbacoa coreana i menjar pollastre fregit tot bebent cervesa (o qualsevol altre licor local, com el soju). No diríem que el menjar coreà és el nostre preferit però va ser interessant poder provar-lo durant 3 dies.

Per mi Seül es podria descriure com un Tokyo menys internacional, més caòtic i més sorollós. Al final del post he posat una petita comparació entre Taiwan, Corea i Japó.

Aquí teniu les fotos, a veure si trobeu les roses de Sant Jordi :)

Sant Jordi @ Seoul
500000 Korean Won (315€ aprox)
Portal de l'Àngel x 25
Tot esperant el sopar
Waiting for the dinner
La màquina de jugar amb les fotos (i les noies que ens van ajudar)
Machine to play with the pictures (and the ladies that helped us)
2 anys de servei militar obligatori
2 years of mandatory military service
Cocoon Club @ Hongdae area
En plan més relaxat
A more relaxed plan
Carles, el nostre guia. Gràcies!
Carles, our guide. Thank you!
Escriure en coreà no és massa complicat
Writing Korean is not too hard
Guàrdia (pels turistes)
Guard (for tourists only)
Més barreja de colors que als temples del Japó o Taiwan
More mix of colors than at the temples from Japan or Taiwan
Fotos de casament (aquest cop no ens vam animar)
Wedding pictures (we did not model this time)
Iaies coreanes
Corean grandmas
Més iaies
More grandmas
No són macarrons sinó una cosa molt picant
This is not pasta but a very spicy dish
Panells informatius al metro (molt útil!)
Information panels at metro stations (really useful!)
Una mena de Rambla de Catalunya
Like Barcelona Rambla's
Sant Jordi "a lo grande"
Sant Jordi "make it big"
Festival - Freak#1
Festival - Freak#2 and #3
Festival - Freak#4
Festival - Freak#5
Un rosa de veritat!
A real rose!
Missió acomplerta
Mission acomplished
Porc
Pork
Birra i pollastre - esport nacional
Beer and chicken - national sport
Teddy Bear Museum (la botiga / the shop)
Candaus per assegurar la relació (a la torre de comunicacions)
Lockers to secure the relationship (at the communications tower)
Korean BBQ
Korean BBQ
Antes
Before
Remena, remena
Shake it, shake it
Després
After
2n sopar - pollastre fregit, birra i soju (licor coreà)
2nd dinner - fried chicken, beer and soju (korean licour)

No és gens complicat trobar-te amb algun borratxo pel carrer. Aquí teniu el vídeo de la “conversa” que vam tenir amb un d’ells just quan queia el sol. Per cert, per a la gran majoria de coreans la principal referència cultural d’Espanya segueixen sent els toros…

Visita a la Zona Desmilitaritzada (DMZ)

Essent la nostra primera visita a Corea teníem interès en saber, de primera mà, més coses sobre el conflicte entre les dues corees. La primera sorpresa va ser descobrir que el conflicte no és gaire visible al carrer (només vam topar-nos amb un reduït grup de gent de Justice4NK en una mena de Rambla peatonal) i ningú ens va intentar explicar el tema. Segons ens va explicar en Carles de la seva experiència a Corea, el ciutadà mitjà no està massa interessat en el conflicte. La part més visible són els joves militars que es poden veure pel carrer (que visiten les nòvies a la ciutat ja que la mili dura 2 anys i és obligatòria).

Al final, amb alguns dubtes, vam decidir visitar la DMZ amb un tour turístic (que és l’única manera possible de fer la visita). L’experiència no va ser del tot positiva amb una guia que no va explicar gairebé res, visites ràpides a les atraccions (que recordaven a un parc temàtic en algun moment) i per acabar una visita de 40 minuts a un duty-free. També ens van portar a Dorasan, una estació de tren inutilitzada des del 2008 i que és l’última estació de Corea del Sur que conecta amb Corea del Nord. El què més ens va impressionar de l’estació desèrtica va ser un treballador del punt d’informació cultural que tenia ganes de xerrar amb els turístes i ens va demanar, si us plau, que parléssim sobre el conflicte coreà als nostres països. En qualsevol cas vam poder “veure” Corea del Nord (amb uns primàtics des d’un observatori) i en Pulpito va fer-se algunes fotos divertides.

DMZ
Tour buses
Terra de ningú (de fet dels EEUU)
No man's land (in fact USA)
Els de Corea del Nord han fet diversos túnels cap al sud
North Korea has attempted to build tunnels to the south
10 Kg d'arròs de la DMZ?
10Kg of rice from DMZ?
Pulpito prenent riscos innecessaris
Pulpito taking unnecessary risks
Turistes xinesos (recomenació: evitar-los)
Chinese tourists (recommendation: avoid them)
Mirador cap a Corea del Nord. No es poden fer fotos més enllà de la línia groga
North Korea observatory. Can not take pictures after the yellow line
Vies cap a la capital de Corea del Nord
Tracks towards North Korea capital
Esperant el tren (nota: l'estació no funciona)
Waiting for the train (note: train station is not operative)
Només 205Km per Pyongyang
Only 205Km for Pyongyang
Corea del Sud està aïllada per terra
South Korea can not be entered by land

Hi ha un tour més car que a més a més de la DMZ et porta a la Joint-Security-Area (JSA) però no s’hi podia anar en diumenge i la veritat és que estem contents d’haver-nos estalviat els diners. Si teniu interès en el tema podeu veure la pel·lícula Joint-Security-Area.

Corea vs. Japó vs. Taiwan

Ara que ja hem trepitjat els tres països podem fer-ho millor als tests de la web AllLookSame :) (“Tots són iguals”)

vs

El coreans són la cultura més directe i també els que surten/beuen més (sobretot comparat amb Taiwan). Els coreans estan completament obsessionats amb les pantalles, ja sigui TV al telèfon mòbil o a la “tablet”, pantalles interactives com a punts d’informació o pantalles gegants al carrer. El que resulta més fàcil del que pot semblar és llegir i escriure coreà.

I altre cop cap a Taipei

3 Comments

    Oh! My God!!! You took the photo sticker!!!
    I can’t believe it!!!

  • Ni a Corea podia faltar una rosa de S.Jordi per a una moreneta catalana.

  • …i el pròxim país quin serà??

    Molt bé rodamons estimats!!