silhouette_tpe
RSS Feed

Primer viatge per feina (Singapore)

Doncs just després d’arribar a Taipei m’ha tocat el primer viatge de feina, a Singapore (abreviat Spore). No parlaré dels detalls de la feina per no avorrir al personal i per simple sentit comú al ser una web oberta a tothom.

Singapore està “només” a 4 hores de vol de Taipei i això permet començar a fer-se una idea de les dimensions del continent asiàtic comparat amb Europa. Aquí els viatges de negocis rarament duren menys de 2 o 3 dies ja que les distàncies simplement no permeten anar i tornar en un mateix dia.

Singapore és una illa/país força curiós. Molt ric i pròsper a la vegada que ultraregulat i controlat pel govern.  Exemples dràstics: prohibit menjar xiclet (no es poden comprar bàsicament), cops de vara com a càstig menor i pena de mort per tràfic de drogues.

El port de Singapore és dels més grans i actius del món. Prop de la meitat del trànsit mundial de petroli passa per aquest port. Singapore disposa de molt poca terra i recursos propis, amb el que ha d’importar la majoria del que la societat necessita: aigua, menjar, petroli, electricitat, etc.

Al ser ex-colònia britànica, a més a més de conduir per l’esquerra i els endolls com a UK, l’idioma dominant és l’àngles (tot i que amb un accent curiós i a vegades complicat). El xinès mandarí, malai i tàmil també són d’ús habitual. La majoria de gent és políglota i parlar de 3 a 5 llengües no és anormal.

Un parell de curiositats extres:

 • Ens va portar amunt i avall el TashiLimo … un taxi amb wifi a dintre! :) El conductor era tot un personatge
 • Als centres comercials l’aire és fresc i net, però quan surts al carrer fa molta calor+ humitat (algun cop se m’han entelat les ulleres al sortir al carrer!) … i t’arriba quasi sempre olor a menjar… la sensació és una mica rara

En aquest viatge he pogut començar a experimentar la manera de fer negocis en la cultura xinesa:

 • Cap empresa xina et comprarà res si no et coneix molt bé abans. Per tal d’establir aquesta relació el contacte amb el client s’allarga durant tot el dia (reunions + àpats + entreteniment). Poden ser diversos dies.
 • La jerarquia és molt important. En els àpats els màxims responsables de cada empresa eren sempre els primers de tastar els plats.
 • La cultura del regal també és molt important. Els regals (que no tenen perquè ser cars) s’otorguen en funció del grau de responsabilitat dins l’empresa.

D’altra banda els negocis amb la gent de Singapore són més similars al model occidental i fins i tot una mica llatins en diversos aspectes (sorpresa agradable!)
En general la manera de vestir per fer negocis és molt més casual en aquests països que Europa. A Singapore per exemple una camisa de màniga llarga és el màxim que s´espera en una reunió de negocis.

Us deixo algunes fotos d’aquesta setmana per Singapore. Crec que la càmera de fotos s’ha trencat del tot i les he hagut de fer amb el telèfon mòbil. A l’estar amb clients hem pogut fer força turisme, cosa rara en un viatge per feina.

Marina Bay

Lleó/Sirena símbol de la ciutat

Paradís de les compres

Paradís de les compres

Centre comercial

Centre comercial

És nadal!

És Nadal!

Oli d'oliva. ~4€ els 100 ml

Oli d'oliva. ~4€ els 100 ml @ VomFass

Stan, Peter i Selinna. Companys a ADB.

Stan, Peter i Selinna. Companys a ADB.

Jo mateix. Tocat del bolet.

Jo mateix. Tocat del bolet.

3 Comments

  Molt be Albert,

  Aixo de la jerarquia, els regals,etc hem sona d´alguna cosa…. ;)

  El tema calor ja men havien parlat, i tu esperat quan foti calda de veritat, que no et passi res!

 • Gran post, muy buenas las anécdotas del viaje :)

  Ya sabes, a comprar una nueva cámara para poner fotos en el blog…¡No te quejarás lo buena que salió esa cámara!

  jorge

 • Albert cuand tornis a Singapur avisa, que l’any passat vaig comprar un acamara i ni va gaire be. els de la canon només donen garantia per els països asiatics.